Webbkurser Sverige

Webbkurser Sverige är en verksamhet som vuxit fram ur Tipsförlaget. Tipsförlaget har sedan år 2008 producerat och gett ut praktiska handböcker med målet att hjälpa så många som möjligt att nå sin drömkarriär. Böckerna säljs i dag i första hand genom Adlibris, Bokus, vanliga bokhandlare och genom Tipsförlagets egna hemsidor. De finns på över 100 bibliotek i Sverige. Samtliga böcker har fått mycket goda recensioner som du kan läsa på Adlibris’ och Bokus’ hemsidor.

När vi märkte att våra böcker används av olika utbildningsorganisationer och att man tog väldigt bra betalt för dessa kurser låg idén nära till hands att börja anordna egna kurser. Vår strategi när vi ger ut egna böcker har hela tiden varit att hålla kostnaderna nere så att priset för kunden ska bli så lågt som möjligt. Samma gäller för våra kurser. Det naturliga valet för oss blev att producera och distribuera egna webbkurser.

Webbkurser Sverige startades år 2015 som en bifirma till Tipsförlaget. Företaget är ett handelsbolag som har rating AA = God kreditvärdighet i Soliditets kreditratingsystem. AA är den högsta rating som enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan erhålla.

 

Kursansvarig Holger Wästlund

Jag heter Holger Wästlund och min bakgrund är att jag varit koncernchef för ett stort konsultföretag med 2500 anställda, jag har varit VD för ett stort fastighetsbolag med mer än 100 fastigheter och jag har som managementkonsult och outplacementkonsult jobbat med mängder av småföretag, startups och privatpersoner som planerar att starta och driva egna företag. Jag har under många år drivit ett handelsbolag tillsammans med min fru Gunilla Wästlund. Jag har skaffat mig erfarenhet av en mängd olika branscher och jag har hjälpt många att komma in i nya jobb. Jag har på det sättet haft tillfälle att successivt under många år samla på praktiska erfarenheter.

De bästa och mest beprövade av dessa erfarenheter har jag sammanställt i form av råd och tips om vad man bör göra för att skaffa sig en ny karriär eller starta eget med framgång. Råden och tipsen presenterar jag ofta i form av checklistor så att alla kan kontrollera att man tänkt på allt och att man fattar de bästa och mest effektiva besluten med utgångspunkt från sin egen unika utgångspunkt.

Dessa praktiska och beprövade råd har jag gett ut dels i form av webbkurser, dels i form av praktiska handböcker.

 

Kontakt

Har du frågor, kommentarer eller andra funderingar skicka ett e-postmeddelande till

holger.wastlund(snabel-a)gmail.com