Du startar den kurs du valt ut när det passar dig

Du startar din kurs när du vill och du kan genomföra den på de tider på dygnet som passar dig bäst. Jag rekommenderar att du lägger upp din egen tidplan för genomförandet. Du kan ta kursen som en snabbkurs på ca 20 minuter eller gå djupare i din egen takt – då lär du dig mycket mer. Då får du tid att tänka igenom alla kursavsnitten och kanske komplettera med annan information som du googlar fram på nätet.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Våra webbkurser är helt gratis för dig

 • Vår affärsidé bygger på att allt vårt utbildningsmaterial bör betalas av de som i framtiden kommer att anställa våra kursdeltagare eller av de som kommer att anlita de företagare som gått våra kurser
 • Du kan genomföra en webbkurs från oss på de tider som passar dig och ditt övriga livsmönster
 • Kursen är indelad i tydliga kursavsnitt
 • Du kommer under kursen att ha överblick över hela kursinnehållet genom innehållsförteckningen till vänster på sidan
 • Kursen består av videopresentationer, bilder med röstkommentarer och text

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Gör din egen tidplan

Kurserna är indelade i tydliga avsnitt. Lägg upp din egen tidplan för genomförandet. Alla våra kurser är möjliga att gå igenom på 10-15 minuter. De är gjorda så att du, trots den korta tiden, kommer lära dig en hel del inom det område som du är intresserad av. Om du vill gå kursen på längre tid så går det lika bra. Du kan ta en kurs steg för steg genom att lämna den och återkomma när du vill och hur många gånger som helst. Många gillar att ta ett tips om dagen.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Så kommer du igång snabbt

Gör så här:

 • Klicka dig in på webbkursen.
 • Om du inte har registrerat dig tidigare till kursen så gör det under rubriken ”Registrering och inloggning” i vänstra kolumnen.
 • Du kan när som helst ta en paus från kursen genom att bara lämna sajten. När du vid något senare tillfälle vill ta upp dina studier igen och fortsätta är det bara att du loggar in på samma sätt igen.
 • Har du några problem med att komma åt ditt studiematerial eller inte kan logga in så är det bara att du skickar ett e-postmeddelande till oss så hjälper vi dig. E-postadress holger.wastlund(snabel-a)gmail.com.

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Så lär du dig bäst

Vår studiemodell bygger på att du tar in information på flera olika sätt. Du tittar på videoinspelningar, ser bilder, lyssnar på kommentarerna och läser text.

 • Studera de bilder som finns i de olika kursavsnitten. Bilderna rullar på i videopresentationerna i lagom takt men du kan när som helst stoppa och spola tillbaka och du kan se varje videopresentation hur många gånger som helst.
 • Lyssna på kommentarerna till varje bild.
 • Ta reda på ytterligare information på nätet om det aktuella kursavsnittet. Du kommer att få flera nyttiga länkar i kursmaterialet. Utnyttja dessa. Du kommer i din framtida karriär att ständigt behöva söka ny information på detta sätt.
 • Ladda ner de dokument och checklistor som ingår i kursen
 • Du kan repetera vilka avsnitt du vill hur många gånger som helst.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Hela kursmaterialet är tillgängligt på flera sätt

 • Du kan följa våra kurser i din dator, på din läsplatta eller i din smartphone
 • Du kan printa ut det material du tycker är mest värdefullt för dig
 • Du kan dela länken till samtliga kurser till hur många du vill
 • Du kan lägga in länkar till de kurser du själv väljer ut på din egen hemsida
 • Du kan citera delar av innehållet i kurserna på din hemsida om du anger källan
 • Det är tillåtet att använda våra webbkurser i undervisning utan att ersätta Webbkurser Sverige.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Vår affärsidé – gratis webbkurser öppna för alla

Vi vill att våra kurser ska vara gratis för kursdeltagarna

 • De som kommer att anställa eller anlita dig och andra som tar denna kurs tycker vi bör betala utvecklingen av nya kurser
 • Då kommer du och andra få gratis kurser även i fortsättningen
 • Det förutsätter att du och andra sprider denna kurs så mycket som möjligt

Vår affärsidé i ett nötskal

 • Vi hjälps alla åt att sprida denna kurs och våra andra kurser
 • Med stor spridning får vi in sponsorer
 • Med sponsorer kan vi fortsätta att utveckla kurser
 • Du och andra får fler kurser som är gratis

Vi vill därför be dig om följande

 • Skriv om kursen i sociala medier
 • Skicka e-postmeddelanden till ditt nätverk och tipsa om kursen
 • Tipsa om kursen i din blogg eller på din hemsida
 • Lägg in kursen på din hemsida
 • Berätta om kursen för dina vänner

Tack för att du sprider kursen!
 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Du behöver inte ha några förkunskaper

Samtidigt kan du ha stor nytta av att ta någon av våra kurser även om du redan varit igång med din karriär under en tid. Kurserna är fyllda med så många praktiska och beprövade råd att chansen är stor att du hittar nya tips, som du aldrig prövat tidigare, för att komma framåt.

När du går igenom en av våra kurser får du ett test på om du hänger med i utvecklingen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Vår studiemodell

Vi har en studiemodell som bygger på att du tar in information på flera olika sätt. Du tittar på videoinspelningar, ser bilder, lyssnar på röstkommentarer och läser text – allt presenterat på ett lättsamt och underhållande sätt. I våra webbkurser kommer du att

 • Studera ett stort antal bilder som finns i de olika kursavsnitten. Bilderna rullar på i videopresentationerna i lagom takt men du kan när som helst stoppa och spola tillbaka och repetera.
 • Lyssna på kommentarerna till varje bild som finns inne i videopresentationerna.
 • Ta reda på ytterligare information på nätet om det aktuella kursavsnittet. Du kommer att få flera nyttiga länkar i kursmaterialet. Utnyttja dessa. Du kommer i din karriär att ständigt behöva söka ny information på detta sätt.
 • Ladda ner de dokument och checklistor som ingår i kursen
 • Du kan repetera vilka avsnitt du vill hur många gånger som helst.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


En uppdatering är alltid bra

Jag talar ofta med olika yrkesutövare inom de områden som jag har kurser i. Alla, och jag menar alla, uttrycker ett behov om att då och då få en uppdatering av metoder och man vill ha nya råd och tips. Man vill veta vad som fungerar och inte. Eftersom samtliga kurser innehåller erfarenheter från en mängd olika områden som vi kontinuerligt kommer att uppdatera så är jag övertygad om att du kommer att ha stor nytta av en kurs. Det är bara genom ett ständigt lärande och nyfikenhet på nyheter som vi utvecklas.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Kursledning Holger Wästlund

Jag heter Holger Wästlund och min bakgrund är att jag varit koncernchef för ett stort konsultföretag med ca 2500 anställda, jag har varit VD för ett stort fastighetsbolag med fler än 100 fastigheter och jag har som managementkonsult och outplacementkonsult jobbat med många småföretag, startups och privatpersoner som planerar att starta och driva egna företag. Jag har under många år drivit ett handelsbolag tillsammans med min fru Gunilla Wästlund. Jag har skaffat mig erfarenhet av en mängd olika branscher och jag har hjälpt många att komma in i nya jobb. Jag har på det sättet haft tillfälle att successivt under många år samla på praktiska erfarenheter.

De bästa och mest beprövade av dessa erfarenheter har jag sammanställt i form av råd och tips om vad man bör göra för att skaffa sig en ny karriär eller starta eget med framgång. Råden och tipsen presenterar jag ofta i form av checklistor så att alla kan kontrollera att man tänkt på allt och att man fattar de bästa och mest effektiva besluten med utgångspunkt från sin egen unika utgångspunkt.

Dessa praktiska och beprövade råd har jag gett ut dels i form av webbkurser, dels i form av praktiska handböcker som säljs av Adlibris, Bokus och övriga bokhandlare.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.

0 Comments - Kommentera

Jag tog studentexamen i Stockholm, fick min akademiska examen som arkitekt och min licentiatexamen på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Jag har som stipendiat studerat ett år på University of Illinois i USA. Jag har varit anställd som lärare på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Linköpings Universitet och flera gånger varit anlitad som gästföreläsare på högskolorna i Göteborg och Lund. Jag anlitas flitigt av olika kursarrangörer i landet

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Webbkurser Sverige

 

är en verksamhet som vuxit fram ur Tipsförlaget. Tipsförlaget har sedan år 2008 producerat och gett ut praktiska handböcker med målet att hjälpa så många som möjligt att nå sin drömkarriär. Böckerna säljs i dag i första hand genom Adlibris, Bokus, vanliga bokhandlare och genom Tipsförlagets egna hemsidor. De finns på över 100 bibliotek i Sverige. Samtliga böcker har fått goda recensioner som du kan läsa på Adlibris’ och Bokus’ hemsidor.
När vi märkte att olika utbildningsorganisationer byggde sina kurser till stor del på våra böcker föddes idén att börja anordna egna kurser. Vår strategi när vi ger ut egna böcker har hela tiden varit att hålla kostnaderna nere så att priset för kunden ska bli så lågt som möjligt. Samma gäller för våra kurser. Det naturliga valet för oss blev att producera och distribuera egna webbkurser.
Webbkurser Sverige startades år 2015 som en bifirma till Tipsförlaget. Företaget är ett handelsbolag som har rating AA = God kreditvärdighet i Soliditets kreditratingsystem. AA är den högsta rating som enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan erhålla.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tveka inte att höra av dig

Om det är något ytterligare som du undrar och som du inte fått svar på här så tveka inte att höra av dig till oss via e-post. Använd e-postadressen holger.wastlund (snabel-a) gmail.com . Vi kommer att svara dig så fort som vi kan och förmodligen komplettera denna lista med ”Frågor och svar” med din fråga och vårt svar så att alla får samma information.

 

 

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.