Girighet eller makt – spelet i bankvärlden

En recension av en bok som jag verkligen gillar:

Torbjörn Ohlssons har gjort en skicklig beskrivning av hur det kunde gå till i bankvärlden under 80-talet fram till den stora fastighets- och finanskrisen år 1991. I den tillväxtyra som fanns på 80-talet skulle allt växa utan hinder. I sin bok ”Girighet eller makt” berättar Ohlsson hur en liten bank skulle bli störst, hur de enskilda individerna skulle roffa åt sig så mycket som möjligt, gärna på andras bekostnad och hur konferenser och resor till huvudstaden med automatik innebar små otrohetsaffärer inom och utanför jobbet. Det märks att Torbjörn Ohlsson med sin bakgrund inom bankväsendet vet vad han skriver om. Dessutom har han gjort det på ett mycket underhållande och välskrivet sätt.

Boken kan köpas på Adlibris

Holger Wästlund

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail