Det händer mycket inom området gratis webbkurser

Lärandet ändras med full fart

webbkurser med engagerande innehåll

Det är en spännande tid nu när organisationer och privatpersoner med full fart ändrar på sitt lärande. Gratis webbkurser är bara en liten del av detta och det är utmanande att vi med våra webbkurser är med på ett litet hörn i denna utveckling. Att välja rätt metod för lärandet med webbkurser påverkas naturligtvis av målgrupp, vilken sorts ämne kursen handlar om, effektivitet, utvecklingskostnad och utvärderingsmetoder.

(källa: Att utveckla företag till lärande organisationer – En studie om e-Learnings roll i Knowledge Management CHALMERS TEKNISKA HÖGSKOLA Göteborg, Sverige 2013 Kandidatarbete TEKX04-13-12)

Några av våra utgångspunkter på Webbkurser Sverige när vi producerar våra gratis webbkurser är

Kursdeltagaren i centrum

Kursplanen anpassas till behov, kursdeltagarens roll och ansvar i sitt yrkesliv. Vidare påverkas kursplanen av kursdeltagarens kompetens, kunskap och viljan att fokusera på webbkursens innehåll.

Engagerande innehåll

Vi försöker använda oss av metoder och tekniker i våra webbkurser som utvecklar en engagerande och motiverande inlärning.

Interaktivt innehåll

Helst bör webbkurserna inbjuda till ett interaktivt lärande. Kursdeltagarna ska i webbkursen entusiasmeras att reflektera och återkoppla på många olika sätt.

Individanpassat

Alla våra gratis webbkurser ska man kunna följa i den takt man själv vill. Man ska kunna ta kursen i ett svep eller kunna dela upp en i små lagom delar.

Vi är inne i ett spännande utvecklingsskede med våra gratis webbkurser där vi har kommit en bit på väg.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply