Finns ditt drömjobb inom eventbranschen – lär dig mer om detta i en av våra webbkurser

Här är några tips hur du kommer in i branschen

komma in i eventbranschen
Vill du komma in i denna bransch?

1.Besök olika events

Försök bli inbjuden till olika events. Om du inte kan bli inbjuden kan du erbjuda dig att hjälpa till på ett eller annat sätt. Då får du dessutom tillfälle att se mer av planeringen och organisationen av det hela. Studera allt på ett seriöst och strukturerat sätt. Vad har detta event för syfte? Hur är det hela planerat? Hur är genomförandet? Hur upplever deltagarna det hela? Har man uppnått sitt syfte? Har man hållit budgeten? Gör anteckningar och ta enkla foton för att komma ihåg viktiga detaljer.

 

2.Jobba som trainee

Kontakta professionella eventplanerare eller leverantörer inom eventbranschen och fråga om du får jobba som trainee tillsammans med dem. I en seriös trainee-utbildning skall du ges tillfälle att vara med om så många olika delar av eventplaneringen och eventgenomförandet som möjligt. Akta dig för att bli utnyttjad som en billig arbetskraft för att utföra tråkiga rutinjobb. Försök att rotera mellan olika uppgifter så att du lär dig mycket.

 

Det finns massor av råd och tips av den här sorten i boken ”Bli professionell festfixare – jobba med events, möten och upplevelser Läs mer om boken här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail