Att ta betalt i sitt drömjobb – lär dig mer om detta i en av våra webbkurser

Ta rätt betalt för det jobb du utför

ta betalt för ditt drömjobb

Många tycker att det är obekvämt att diskutera priser och ta betalt för det uppdrag som man utför. Det kan egentligen gälla alla olika sorters drömjobb. Det finns en hel rad olika sätt att få ersättning för det arbete du utför. Här följer fem olika sätt och du kan naturligtvis kombinera flera olika sätt. Jag beskriver metoderna med utgångspunkt från att du tar betalt från den organisation eller en person som är din uppdragsgivare. Samtliga metoder går att använda även i de fall där du får betalt av olika former av leverantörer.

  • Löpande räkning, dvs. ett visst arvode per timme eller per dag.

  • Utöver detta arvode tillkommer kostnaderna för de utlägg som du gör. Utläggen kan avse resekostnader, traktamente, etc. Vidare tillkommer moms, mervärdesskatt, f.n. 25 %, uppe på alltsammans.

 

  • Fast pris för din insats 


  • innebär att du får betalt med en klumpsumma för ditt arbeteDenna form brukar man använda då uppdraget går att precisera relativt väl. Många beställare gillar det här sättet att betala. Beställaren tar ingen risk och ser genom detta även ett sätt att hålla styr på sin egen organisation så att inte diskussionerna om olika tänkbara idéer pågår för länge. Om du har möjlighet att ge ett fast pris så ger det en professionell image vilket ofta leder till följduppdrag.

Tycker du att detta är intressant? Jag har skrivit en hel del om detta i min bok ”Bli professionell festfixare – jobba med events. möten och upplevelser”. Läs om boken här. Boken Bli professionell festfixare

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail