Nackdelar med att jobba som eventplanerare? Lär dig mer om detta i en av våra webbkurser

Nya uppdrag och konkurrens

nackdelar med event
Finns det några nackdelar?
  • Om du startar egen verksamhet eller är anställd inom ett eventföretag gäller det att alltid, alltid tänka på att skaffa nya uppdrag. För den som gillar att sälja sig själv och sina tjänster är detta stimulerande men för andra kan kännas jobbigt.
  • Det finns konkurrens från eventföretag av alla möjliga slag men konkurrensen är störst från uppdragsgivarna själva. I tider där man vill spara på kostnader ligger det nära till hands att låta någon som är anställd hos uppdragsgivaren ta hand om hela eventet. Men det finns många bra sätt hur du möter konkurrensen och skaffar dig nya, spännande uppdrag.
  • Att planera och genomföra event är ingen lätt uppgift. Ett event kan vara väldigt komplext. Som event-planerare gäller det att samordna nödvändiga resurser i form av människor och utrustning. Det gäller att ha kontroll på kostnaderna och göra evenemanget så lyckat som möjligt för alla parteevntplanerarer. Allt detta ska ske så att tidsplaner kan hållas oberoende av väder och andra oförutsedda händelser. Man kan samtidigt se detta som en fördel. Detta är ju en av huvudanledningarna att branschen överhuvudtaget finns och växer. Uppdragsgivarna inser att det är både komplext och svårt att genomföra lyckade event och där har du och andra som gillar denna bransch en roll som efterfrågas.
  • Att jobba med event kan ibland vara stressande. Du kanske står som ansvarig för förberedelserna och runt dig springer en massa människor, en del för att verkligen göra nytta, andra för att det är kul att vara med där det rör på sig i ett festligt sammanhang. Du bör vara stresstålig och uthållig och se till att du planerar och organiserar arbetet på ett sådant sätt att stressmomenten minskas så mycket som möjligt.

Det finns massor av råd och tips av den här sorten i boken ”Bli professionell festfixare – jobba med events, möten och upplevelser Läs mer om boken här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail